Två SM-guld till Göingarna

  • 8 sep 2024

image: Två SM-guld till Göingarna

Förra veckan tog Svante brons i H20 på SM i långdistans. Den här helgen följdes det upp med guld i medeldistans och guld i stafett tillsammans med Noah och Wilmer.

För ett år sedan blev det silver för Noah Krikström, Wilmer Selin och Svante Selin vid SM i stafett i H20. I år gick SM i Nyköping och killarna hade samma laguppställning men var fast beslutna att förbättra placeringen ett steg.

På första sträckan var det Surahammar, Göteborg-Majorna och Hakarpspojkarna som tampades i täten men bara ett tiotal sekunder bakom låg hela tiden Noah och bevakade. Därefter var det två minuters lucka till en stor klunga där bland annat Kurt och Elia höll sig långt framme och växlade till slut som sexa respektive åtta.

Wilmer har haft ett tungt år med oroväckande bröstsmärtor som periodvis helt stoppat honom från träningar. Faktum är att lördagens start i medeldistansen blev hans första tävling i H20 i år. Efter många läkarundersökningar har de värsta farhågorna skingrats och även om man inte vet exakt vad smärtorna beror på så är Wilmer nu tillbaka på allvar.

Noah växlade över till Wilmer 29 sekunder efter ledarna men avståndet krympte snabbt trots att Wille hade det lite svajigt med orienteringen och efter halva banan låg han i en ledning som han sedan drygade ut till 1.06 vid växling före Göteborg-Majorna och Hakarpspojkarna.

"Kroppen var ganska tung idag. Fick kämpa mycket och tappade ganska mycket på farten. Tekniskt var det inte heller helt bra. Gjorde två bommar på minuten var. Så det var inte optimalt men det räckte till att springa in i ledning i alla fall. En dryg minuts ledning räckte för att de andra inte skulle få vittring på Svante. Som helhet är jag väldigt nöjd med tanke på att det är min första tävling på ett år." säger Wille efter loppet.

Svante var rejält nervös inför loppet och kanske var det därför som orienteringen inte satt helt perfekt. Vid fjärde kontrollen gjorde han exakt samma bom som Wille gjort på sträckan innan. Men ledningen bibehölls och med en marginal på 51 sekunder blev det en ny guldmedalj.

Göingarnas andralag i H20 blev bästa andralag i klassen och slutade som åtta. Hjalmar Axelsson gjorde en stark insats på andrasträckan och hade den femte snabbaste tiden på sträckan.

Länk till resultat för övriga Göingelag


Hjalmar plockade fyra placeringar på andra sträckan för andralaget.


Totalt hade klubben tre lag i H20, ett i H21 och ett kombinationslag i D20.