Tre pallplatser i ungdomsserien

  • 30 sep 2024

image: Tre pallplatser i ungdomsserien

I helgen hölls prisutdelning i Ungdomsserien i samband med Älgots cup. I D12 var kampen hård och Thilde Johnsson som länge ledde efter goda resultat under våren fick se sig besegrad med ynka ett poäng till Emma Hansson från Hjärnarp. Och endast två poäng ner kom lillasyster Ella som trea.

Framskjuten placering blev det även i D10 där Elsa Axelsson blev tvåa.

Skånes ungdomsserie är en tävling med sju deltävlingar där de fyra bästa räknas. På deltävlingarna samlar man poäng både till sig själv och till klubben och i den individuella tävlingen kan man få tio extrapoäng om man deltar i en nattorientering.

En ojämn åldersfördelning i klubben har gjort att klubbresultaten dalat när barnen Selin, Granqvist, Olvegård med flera ungefär samtidigt blev för gamla. Klubben ligger därför i division 1 (Elit, Div 1, Div 2) och placerar sig trea i denna division och ligger därmed kvar till nästa år. Men framtiden ser lovande ut.

Utöver Thilde, Ella och Ellens otroligt goda resultat har vi fler som drar in många poäng. I den individuella serien blev Astrid Johnsson sjua och Alva Görnebrand elva. Elias Axelsson hade sina bästa tävlingar i våras och slutade på en åttondeplats. Hugo Granqvist springer första året i H14 och har det hår året inte satsat på ungdomsserien och bara deltagit på tre deltävlingar. Så trots höga poäng på de tävlingar han sprungit hamnar han därmed på plats 22.

En flitig deltagare som sprider en skön stämning med sin "Jag springer för att det är kul"-inställning är Hjalmar Lindgård. Ett bra exempel på att avslappnad flit ändå ger en placering i mitten av resultatlistan. Nr 15 av 27.